måndag 17 september 2012

Blue Mountains! 

I helgen åkte jag och Jessie på en tour till Blue Mountains. 
Det var en vacker dag och perfect att spendera med vacker utsikt, första mötet med en kola/Känguru och fint sällskap. Det blev en härligt mix i våran lilla krupp, texasbo, brasilanare, engelskt par och till sist en till amerikanare. 
Det kändes konstigt hur alla pratade om hur de skulle åka tillbaka till sitt hemland om en vecka eller två, då man själv har ca 10 månader kvar. 
Det må vara 10 månader kvar, men de här två månaderna känns som två veckor. Vart tog tiden vägen? 

Det var iallafall en fantastisk upplevelse att åka till Blue Mountains och om någon har planer på att ta en sväng förbi Australien rekommenderar jag starkt att åka dit! 

Först koalan!
En typisk bild på en kolana, sovande. Koalor sover ca 16 timmar ,  detta är för att det krävs mycket energi  för att smälta eucalyptus bladen.  

Det finns många olika typer av känguru och just denna fick man gå in till och klappa. 




Jessie! So cute! 


Blue Mountains. Bilden visar det inte men på håll så ser bergen blåa ut. Detta är för att eucalyptus träden sänder ut en olja som färgar atmosfären runt om blå.

De tre klipp formationerna i vänstra hörnet kalla "the three Sisters". Det finns en hel historia varför de har fått detta namn, som man kan google på ifall man vill. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar